LEIKNES: - Vi trenger i alle fall 100.000 kroner for å få alt på stell, forteller medlem i styregruppa, Roy Inge Nordfonn.

Lørdag formiddag inviterte den nye styregruppa til kafé og minimarked på bygdehuset på Leiknes.

- Ungdomshuset, eller bygdehuset, er det eneste lokalet mellom Bjorelvnes og brua. Det finnes per dags dato ingen steder der folk kan feire bursdag, barnedåp, konfirmasjon, eller bryllup, forteller han.

Savnet

Det er ingen hemmelighet at det har vært laber aktivitet i bygdehuset de siste 15 årene.

- Det ønsker vi å gjøre noe med, men huset er gammelt og har behov for å bli tatt vare på, skyter styreleder Ellinor Sarnes inn.

For UL Vårsol, som ble stiftet i 1938, har lenge hatt lyst til å få bygget opp og gå igjen, men med lite penger har bygdehuset ikke blitt vedlikeholdt på lenge.

- Nå har vi kastet oss rundt og valgt et nytt styre. I tida som kommer vil vi invitere til ulike tilstelninger som loppemarked, kafé og revy for å samle inn litt penger slik at huset ikke forfaller totalt. Målet er å til slutt bruke det til bygdefester, selskaper og slike ting, sier Nordfonn.

- Har bygdehuset vært savnet?

- Ja, det vil jeg si. Både båthuset og hotellet er booket for konfirmasjoner i mange år framover. Folk reiser til Sørvika og andre steder langt av gårde for å finne et ledige bygdehus, sier Sarnes.

Positive

Selv om pengene ikke alltid har strukket til, har styregruppa startet litt med oppussinga allerede.

- Folk er veldig gjeve og donerer bort ting som vi kan bruke. Vi har blant annet fått ei varmepumpe, noen dører og vinduer. Det er vi veldig takknemlige for, forteller Nordfonn.

Og selv om huset står på ei festetomt, påpeker han at grunneieren er veldig positiv til framtidsplanene.

- Fylkesveien går rett forbi og det er ingen parkering på gården. Grunneieren har imidlertid stilt seg positiv til at vi kan etablere parkeringplass, slik at bilene ikke trenger å stå på veien, forteller han.

Revykveld

Men for å få orden på de helt nødvendige tingene som dører, vinduer, isolasjon, reparasjon av taket og parkering, trenger ungdomslaget i alle fall 100.000 kroner.

- Bygda er veldig positiv og vi får ikke ett eneste nei når vi spør om hjelp. Det virker som om dette har vært et savnet tilbud, påpeker Sarnes før Kim Arne Berg skyter inn:

- Hvis noen har en dør, eller noe materiale liggende, tar vi veldig gjerne i mot det. Vi har god plass til bygdefolk som vil bidra med å få huset i stand igjen.

Roy Inge Nordfonn ønsker også å rose de to ildsjelene, Arnfinn Nergård og Morten Kjærvik som i lange tider har tatt hånd om huset.

- De har leid det ut ved behov og sørget for at blant annet strømmen ikke har blitt stengt av, og at huset ikke har blitt stengt, sier han avslutningsvis.

Allerede 22. oktober inviterer UL Vårsol til revykveld.

Lokale: Ungdomshuset, eller bygdehuset på Leiknes er stort. Lørdag formiddag ble det arrangert kafé og minimarked. Foto: Christian Unosen