SJØVEGAN: Folkebladet har tidligere omtalt begge sakene flere ganger.

Grov utroskap

Mannen som er siktet var ansatt i en ledende stilling i Salangen kommune. Han ble i vår siktet for grov utroskap etter paragraf 276 i straffeloven. Politiet mener han ulovlig har tilegnet seg datautstyr for 1,3 millioner kroner fra kommunen.

Her er Salangen kommune part i saken, mens de ikke er part i nedlastingsaken. Strafferammen om saken kommer opp i retten er inntil seks års fengsel.

Samme mann

Nå bekrefter politiadvokat Mona Madsen at det dreier seg om samme person som blir etterforsket for nedlasting av store mengder ulovlig materiale.

– Blir det da to ulike saker som kommer for retten?

– Det kan jeg ikke si noe om enda. Vi har beramma to uker i tingretten i midten av november. Det er økosaken, men vi håper også å få med nedlastingssaken. Det er status per i dag. Vi håper at vi klarer å bli ferdig med nedlastingssaken slik at dette lar seg gjøre. Vi jobber fortsatt for fullt med gjennomgang av beslaget, sier hun.

Ikke kommentere

Madsen vil fortsatt ikke kommentere om det er snakk om fildeling eller egenproduksjon av ulovlig nedlastingsmateriale.

– Nei, hvordan siktelsen i nedlastingssaka blir til syvende og sist vil jeg ikke kommentere nå. Vi må avvente til det blir beslutta om det blir tatt ut tiltale eller ikke, og hva den eventuelle tiltalen blir å lyde på. Per nå er det en nedlastingssak, sier Madsen.

– Er den sikta avhørt?

– Ja, det er han. Det gjenstår også flere avhør, svarer hun.

Det er Narvik-advokat Egil Malm som er mannens advokat. Malm har tidligere uttalt til Folkebladet at han ikke ønsket å uttale seg om bevisene i saken.