SKALAND: I Berg kommune ville de finne på noe anderledes i forbindelse med friluftslivets uke.

– Vi ville vi finne på noe gøy med tanke på denne uken, og fant vi ut at det er en hyggelig ting å invitere folk til å utfordre min båt i Monselva nedenfor kommunen på Skaland, sier Jakobsen.

Håper mange kommer

Med fri aldersgrense håper ordføreren flere tar turen til Skaland for å kjøre mot hans trebåt i en Hollebåt-konkurranse.

– Jeg har planen klar. Så håper jeg mange dukker opp. Folk har ikke hatt så lang tid å lage disse båtene, det er bare en uke, men jeg håper flere tar turen, sier Jakobsen.

Løpet starter klokken 12 og dommere vil være på plass skal blant annet gi poeng for kreativitet, teknikk og skjønnhet på båten. Videre vanker det bonuspoeng for både kreativ figur og navn på båt. Finalen består av en regatta, der raskeste båt vinner.

Hollebåt

Fra gammelt av sies Hollebåt å opprinnelig være plankebåter, hvor man med tappjern hulet ut og formet båten slik at den ikke flyter oppå vannet, men stikker litt ned.

–Mange av oss har sikkert som barn laget den enklere varianten som flyter oppå vannet, bestående av en eller flere plankebiter, saget til og spikret sammen, med eller uten seil og ror, enkel eller mer forseggjort. Her er det bare fantasien som setter grenser, står det på Berg kommunes facebookside.