SØRREISA: Dette fordi han i en tidsperiode på et par måneder i fjor gjentatte ganger brøt et besøksforbud han var ilagt. Totalt er det snakk om 11 tilfeller der han på forskjellig vis oppsøkte eks-kjæresten. I retten forklarte kvinna at hun i den gjeldende perioden til enhver tid tittet seg over skulderen, og aldri var sikker på når eller hvor tiltalte kunne dukke opp.

Frustrasjon

Tiltalte forklart i retten at grunnen til at han har krenket besøksforbudet så mange ganger er at han reagerer spontant, at han ikke tenker klart og at han bærer på mye frustrasjon over å ikke få se barnet sitt.

”Retten har forståelse for at tiltaltes situasjon er vanskelig, og at han ikke ønsker å påføre noen smerte eller plage. Retten finner likevel ikke at dette kan tillegges nevneverdig vekt i formildende retning”, konstaterer tingretten i dommen.

Manglende respekt

Senja tingrett påpeker at effektiv håndhevelse av besøksforbud tilsier at det er påkrevd med en relativt streng reaksjon i denne saken.

”Både allmennpreventive og individualpreventive hensyn tilsier at tiltalte gis en følbar reaksjon. Tiltalte har vist manglende respekt for besøksforbudet, og har i stor grad motvirket den effekt et besøksforbud skal ha”.

Senja tingrett fant det riktig å sette straffen til 90 dager fengsel, hvorav 45 gjøres betinget med en prøvetid på to år.

Mannen, som er i 20-årene, har sluttet å kontakte eks-kjæresten.