BARDU: - Det er veldig fint at så mange ungdommer har anledning til å delta, forteller Ida Steien Bjerka i Barnas naturpark, som er medarrangør.

I vinter ble «Camp Midt-Troms» arrangert i Målselv, i sommer stod Dyrøy for tur. Nå legges campen til Bardu.

- Det er Troms friluftsråd som er initiativtaker og vi kan friste med mange ulike aktiviteter. Vi skal slå camp på Bardu Huskylodge - en fantastisk plass hvor vi kommer tett inn på kløvrein og hunder. Denne ligger nærmere én mil forbi Polar Park i Salangsdalen.

Aktiviteter

Tanken er at ungdommene, som er mellom 13 og 17 år skal bli kjent med hverandre før de starter med de store aktivitetene lørdag formiddag.

- Hva på programmet tror du blir mest spennende?

- Vi skal gjøre så mye morsomt, så jeg tenker at det er helheten som trekker. Både klatring og hundekjøring er aktiviteter mange kanskje ikke har gjort før. Derfor er det fint å få ei innføring i det sammen med instruktører som kan det, svarer Steien Bjerka.

På programmet står blant annet kanopadling, fjelltur, hundekjøring og klatring.

- Gleder seg

Hun synes det er fint å få til et så godt samarbeid med Midt-Troms friluftsråd.

- Det at man gjennom hele året får vise at man kan gjøre morsomme ting ute i naturen, uansett vær og føre er viktig. Samtidig får man opprettholde det sosiale tilbudet, slik at ungdommene forhåpentligvis blir så interessert at de fortsetter å være ute i naturen.

Steien Bjerka gleder seg til helga - og siden dette er et regionalt tiltak, tror hun at ungdommene kan se fram til å bli kjent med ungdommer fra hele Midt-Troms.

- Det ser heldigvis ut til at det skal slutte å regne i løpet av fredag ettermiddag, men blir det vått og grått, tåler vi det også, sier hun.