FINNSNES: – Målet med turen er at vi skal bli kjent med våre nye medmennesker fra andre land, og vice versa, smiler Stein Resvoll i Finnsnes og omegn Røde Kors.

3. september håper han at det blir folksomt opp til Varden, eller Neverholfjellet som det heter.

– Vi starter ved gammelbygget til Heimly mottakssenter. De som orker det kan gå helt til topps, mens de som synes det er for tungt kan snu når de ønsker det. Representanter fra mottakssenteret skal på forhånd ha merket løypa, opplyser Resvoll.

Etter endt fjelltur blir det grillfest hos Røde Kors.

Håper på rekord

Det er åpent for alle som ønsker det å delta på integreringsturen.

– Håpet er selvsagt at nordmenn er med og går sammen med asylsøkerne – vi ønsker oss en pen liten miks av folk.

Toppen av lykke hadde vært om deltakerrekorden på 130 ble knust.

– Den gang var det steike bra vær. Det er jo ikke til å stikke stolen at et slikt arrangement er væravhengig, men jeg hører rykter om at det skal bli sånn passelig brukbart vær til helga, smiler Resvoll.

Flere i løypa

Et annet lite draplaster kan være motbakkeløpet, som finner sted samtidig som integreringsturen.

– Det starter to timer seinere, men jeg regner med de tar igjen våre karer. Vi har faktisk også invitert motbakkeløperne til grillfesten, opplyser Resvoll.

Til neste år ligger det også an til at Røde Kors og IL Pioner slår seg sammen om de to arrangementene.

– Hjelpekorpset vårt, som er ute som sanitetsvakt i forbindelse med integreringsturen, er faktisk også spurt om å være igjen til motbakkeløpet er ferdig - så det gjør vi.

For øvrig oppfordrer han folk som skal være med på turen om å kle seg godt.

– Ikke minst asylsøkerne, som vi har opplevd at kan komme i finsko, sandaler eller barbeint. Det er jo litt interessant, og en del av opplæring rundt det å ferdes i norsk skog og mark, poengterer Resvoll.