FINNSNES: Søndag kveld var det hektisk aktivitet for å få på plass de siste detaljene før Europas største oljemesse (Ons), som starter i Stavanger mandag. Nord-Norge-standen har fått en av de bedre plasseringene i en av de mange hallene. - nemlig i Dnb-arena som er den nye ishockeyhallen i byen.

Harstad, Narvik- og Lenvik-standen er mindre enn tidligere, men har fått en flott plassering ved hovedveien i hallen, melder Harstad Tidende

1.000 utstillere

Alt ligger  videre an til at Nord-Norge vil gjøre seg bemerket under oljemessa. Som vanlig er Tromsø dominerende og kaller seg for den aktiske hovedstaden.

Også i år vil det arktiske kjøkken friste med nordnorske delikatesser, noe som hvert år er svært populært. Totalt vil det være om lag 1.000 utstillere fra hele verden. I tillegg er det en rekke bedrifter fra regionen og landsdelen.

Dette er den viktiste møteplassen i Europa for olje- og gassnæringen. Blant annet vil statsminister Erna Solberg (H) være en av deltakerne, foruten oljetopper fra oljeselskapene, skriver avisa.

Tonet ned

En rask runde på deler av messeområdet, (det er ikke mulig å gå raskt gjennom hele området) viser at noen av oljeselskapene og leverandørene har tonet ned sine stand.

Ikke alle er like prangende som tidligere, men det er ikke vanskelig å se at mange fortsatt bruker penger i denne uken.