FINNSNES: Det var Lenvik kommune og Studiesenteret Finnsnes som sammen har søkt om å få etablere et regionalt karrieresenter for Midt-Troms på Finnsnes.

Nå har søknaden med tilhørende støtteerklæringer fra blant andre Profilgruppa, Nav-kontorene i Midt-Troms, Pedagogisk senter og Senter for læring og integrering, vært oppe til vurdering. Og fylkesutdanningssjef Sedolf Slettli sier foreløpig nei til et karrieresenter på Finnsnes.

Feil tidspunkt

– Fylkesutdanningssjefen finner det på nåværende tidspunkt ikke riktig å innlede et arbeid med sikte på etablering av et regionalt karrieresenter i Midt-Troms, konstateter Slettli i et brev til Lenvik kommune.

Han begrunner blant annet svaret med at det nå jobbes med en ny strategi for Voksenopplæringen i Troms. Slettli viser også til at den offentlige utredningen ”Norge i omstilling - karriereveiledning for individ og samfunn” er ute til høring.

– Fylkesutdanningssjefen ønsker å se hvilke organisatoriske og økonomiske føringer som legges i forbindelse med behandlinga av denne før vi vurderer en eventuell etablering av et regionalt karrieresenter for Midt-Troms.

Kommer tilbake

Det betyr imidlertid ikke at spikeren er satt i kista for et karrieresenter på Finnsnes. Fylkesutdanningssjefen takker nemlig for initiativet, og lover å komme tilbake til spørsmålet når momentene han har pekt på er avklart.

Troms fylkeskommune har et karrieresenter i dag, Karriere Troms i Tromsø.