SJØVEGAN: På årets ordførertur blir det øyhopping i Sagfjorden, og turen arrangeres i samarbeid med representanter for Rognså båthavn og kulturavdelingen i Salangen kommune.

Fantastiske turmål

Eliseus Rønhaug fra Salangen historielag blir med på turen, for å fortelle om blant annet næringsliv og kulturminner i området.

– Øyene i Sagfjorden er nydelige perler med leirplasser, badeplasser og spennende natur, øyene våre har også har en rikholdig historie. Med denne turen håper vi enda flere, både salangsværinger og andre, får kjennskap til disse fantastiske turmålene. Bli med på en hyggelig tur, bli kjent med nærmiljøet og få frisk luft på fjorden, skriver ordfører Sigrun Wiggen Prestbakmo på kommunens nettside.

Avgangen blir fra Salangsverket søndag formiddag, da går båtene til Lamøya/Finnøya for en stopp.

– Turen går videre med båt til Storøya. Der raster vi, og det blir servert bålkaffe og saft. Det blir muligheter for å grille for dem som måtte ønske det. Du må ha med redningsvest, matpakke eller noe å grille, skriver hun.

På ettermiddagen går de tilbake til Salangsverket der turen avsluttes,

Oppfordrer

– Vi oppfordrer de som kan til å stille med egen båt for å få flest mulig med på turen, men det blir mulig å få båtskyss for inntil 20 turdeltakere. De som stiller med egen båt oppfordres til å melde fra til ordfører på e-post sigrun.wiggen.prestbakmo@salangen.kommune.no, om de har plass til ekstra passasjerer. De som trenger båtskyss må også melde fra til ordfører på e-post, slik at vi får organisert dette på best mulig måte, skriver Wiggen Prestbakmo

– På turen får dere også anledning til å hilse på nytilsatt folkehelsekoordinator i Salangen kommune, Anne Mette Brustuen, avslutter hun.