BARDUFOSS: Aftenposten skrev nylig om hvordan opposisjonen fortsatt er svært usikker, og det bare uker før fremtidens forsvar skal vedtas. Ventre dras imidlertid frem som unntaket.

Folkebladet-TV: Høring om Forsvaret i Troms

Troms Venstre med leder Irene Dahl i spissen er svært fornøyd med at Venstres stortingsgruppe har konklusjonen klar.

– For dette gjelder svært viktige spørsmål for Forsvaret, og særlig i Nord-Norge, poengterer Dahl i en pressemelding.

Nok utredet

Regjeringen forslår som kjent å legge ned Kystjegerkommandoen (KJK) i Harstad. Ventre slår i sitt forslag til Forsvarets langtidsplan fast at de vil styrke nærforsvaret av kysten, og beholde både Kystjegerkommandoen og Sjøheimevernet.

– Jeg er glad Venstre ser verdien av å videreføre et unikt kompetansemiljø og en reaksjonssterk innsatsstyrke skapt for kystnære områder, sier Dahl.

I pressemeldinga vises det også til at regjeringen foreslår å utsette nødvendig oppgradering av Hæren i påvente av en landmaktutredning.

– Troms Venstre mener Hæren er utredet nok til å allerede nå gjennomføre vedtatte og forsinkede investeringer, slik at nasjonen får en troverdig territoriell terskel.

Om helikopter

Dahl peker også på at regjeringen ikke sier noe om hovedbase for Forsvarets helikopter, som er vedtatt opprettet på Bardufoss, men vil flytte Bell-helikoptrene til Rygge.

– At Venstre går inn for at hovedbasen for helikopter skal opprettholdes på Bardufoss er svært viktig for å sikre Hærens taktiske mobilitet og muligheten for hurtig evakuering, avslutter Dahl.