TENNEVOLL: Politikerne i Levekårsutvalget bestemte at kulturuka i år skulle flyttes til uka når skolene begynner i august. Dermed braker det løs førstkommende søndag med gudstjeneste og offisiell åpningen på Krambuvika bygdemuseum klokken fire.

En kjent lavangsværing vil åpne vekka mene det skal foreløpig være hemmelig, deretter blir det omvisning på museet og servering av rømmegrøt med spekemat. Dermed skulle det være god venn til å legge søndagsmiddag hit, sier leder av lavangsvekka, Kolbjørn Sjøseth.

Ellers står vekka i møteplassene tegn. Det skal serveres en god del kaffe og kaker på kafe med underholdning til. – Det blir mye kos i løpet av vekka med rullatorløptorløp og kakebord på Lavansheimen tirsdag, onsdag blir det kafe i kantina mens det skjer mye torsdag i Lauvhallen med servering av internasjonal mat fra ti land. Så blir det utdeling av kulturpris og ungdomsprisen før de nyfødte i bygda hylles med gaver. Fredag blir det åpen dag på nyfløya ved skolen. Ellers blir det musikk på mikrobryggeriet lørdag med Senjahopen og søndag med quiz. NNM i olabilkjøring lørdag formiddag på Tennevoll blir også spektakulært, melder Sjøseth .

_ Det skal skapes møteplasser for folk og servere mye kaffe med noe godt til lover han men er samtidig spent på hvordan oppmøte blir i år når mange utflytta lavangsværing er har avslutta feren og dratt heim.