BARDUFOSS: Etter ni år som kommunikasjonsjef i Hæren velger Vegar Gystad å gi seg. Han søker på nye utfordringer som kjøpmann og franchisetaker for Rema 1000 på Bardufoss.

Han erkjenner at spranget fra kommunikasjon til handel er stort.

Enorm forskjell

– Ja, det er vel et så stort sprang som det går an. Men av og til må man kjenne etter om man har den rette motivasjonen for å være der man er, og for meg var tiden inne for å prøve noe nytt. Det er enorm forskjell på å sitte i en stab på kontor til å være i operativ drift hver dag. Men jeg har vært i Hæren mer eller mindre i ni år og følte behov for nye utfordringer. Så ble jeg litt nysgjerrig da jeg så franchisejobben ble utlyst. I dialogen med Rema 1000 ble jeg imponert over deres profesjonalitet og deres filosofi. Jeg tror ikke det finnes noe tryggere sted å starte butikk enn i Rema 1000. Så det var rett for meg å gjøre det nå, sier Gystad.

I familien

Ukjent med butikkhandel er Gystad slett ikke.

– Nei, jeg kommer fra en butikkfamilie. Min mor har drevet butikk hele livet og jeg jobbet i butikk hele ungdomstiden. Jeg har lært mye av min mor når det gjelder å forstå kunder, så jeg vet på en måte både fordelene og ulempene ved å være kjøpmann. Men jeg tror det blir en stor forandring fra å jobbe i Forsvaret med langsiktige strategier til det å bli målt på resultater hver dag, sier Gystad.

Rastløs

Gystad erkjenner at han er en rastløs og litt utålmodig fyr. Han ønsker resultater raskt. Nå kan han selv påvirke det.

– Det blir kort vei til beslutningene og det blir veldig gøy å få bestemme selv som egen sjef. Jeg er nok en fyr som trives best når det er trykk rundt meg, smiler Gystad.

Gystad slutter i Hæren 1. oktober, men tar ikke over Rema 1000-butikken før til vinteren neste år.

– Rema har et svært omfattende opplæringsløp med blant annet hospiteringer og kursvirksomhet, så jeg er nok ikke i gang før utpå vinteren neste år, sier den nye kjøpmannen på Bardufoss.

Han gleder seg til å drive i konkurrere med de tre andre matvarebutikkene på Bardufoss. Spar Heggmo, Kiwi og Coop.