FOSSBAKKEN: I juli skrev Folkebladet om piloten som måtte foreta en nødlanding av et helikopter på Fossbakken i Lavangen. Nå er rapporten fra havarikommisjonen klar.

Oppsto et rykk

Havarikommisjonen har opprettet sak på bakgrunn av nødlandingen. I beskrivelsen deres kommer det frem at ulykken skjedde etter at fartøysjefen hadde satt ned helikopteret på basen, for så å sette av personell.

– I det helikopteret befant seg på bakken ble det festet last på omkring 600 kilo til maskinen ved bruk av en ungerhengende longline, skriver Luftfart.media.

Det heter videre at fartøysjefen ikke fikk melding om ekstralast fra bakkepersonellet, og i det han skulle fly ut strammet linen seg, og det oppsto et rykk i helikopteret.

Oppsto skader

Fartøysjefen vurderte selv å måtte foreta en nødlanding i bjørkeskogen. Det ble tidlig gjort rede for at piloten ble fraktet til lege, men kom fra det hele uten fysiske skader.

– Det oppsto skader på både rotorblader og helikopterets understell, skriver havarikommusjonen i beskrivelsen av den pågående undersøkelsen.

Det var under et arbeid på en høytspentledning mellom Kvandal og Balsfjord at ulykken oppsto.