MÅLSELV: Det er Målselv Jeger- og Fiskerforening som arrangerer «Camp Villaks» i samarbeid med, Norges Jeger- og Fiskerforbund, Norske Lakseelver og Målselvfossen Elveeierlag.

15 og 18 år

Arrangementet, som for øvrig gjennomføres i ni lakseelver i ni ulike fylker i Norge, skjer i Målselva lørdag og søndag denne helga.

- Arrangementene «Camp Villaks» styrer målbevisst inn mot ungdom i aldersgruppen 15-18 år, nettopp fordi denne gjengen ofte blir litt glemt når andre arrangement gjennomføres, forteller Arnold Foshaug Berg ved Målselv Jeger- og Fiskeriforening.

Målet med «Camp Villaks» er, ifølge han, at ungdom skal få god opplæring, erfaring og kunnskap om laksefiske.

- Hovedaktiviteten skal være praktisk fiske, men deltakerne vil også sitte igjen med verdifull kunnskap om hvor i elva laksen står, hvilke knuter som gjelder, ulike typer fiskeredskap og «fiskevettregler», sier han.

17 påmeldte

Det kommer til å bli gjennomført både en- og tohånds fluefiske, slukfiske, meitefiske og opplæring i fluebinding med knuter, liner og utstyr.

- I tillegg vil vi legge inn perioder hvor deltakerne kan få bruke mer tid på det fisket de selv ønsker, sier Foshaug og presiserer:

- Det å lese elva og finne ut hvor fisken kan stå, inngår i alle stasjonene.

Selve fisket vil foregå i kortsona til Målselv Elveeierlag rett nedenfor fossekulpen, samt i Målselv Jeger- og fiskeri

Fisket vil foregå i kortsona til ME rett nedenfor fossekulpen og i MJFF sone 1 rett over nasjonalfossen.

- Vi har sagt at vi kan ha 20 påmeldte, med tanke på fiskekort, og allerede nå er det 17 som har sagt at de kommer, sier Foshaug avslutningsvis.