LABERG: Regelmessig flytter isen på flytestakene som markerer innseilinga til Vågen båthavn og kaia på Laberg. Like sikkert som at våren er i anmarsj, melder båtforeninga fra til Kystverket om staker ut av posisjon.

Rutine

- Vi flytter stakene for å få dem i rett posisjon og setter på nye reflekser etter at båtforeninga har gitt oss beskjed, sier kaptein Willy Andreassen på Oljevern 02 av Ålesund til Kystverket og karakteriserer det som et rutineoppdrag.

Ellers er de travelt opptatte med å sjekke lys og merker mellom Harstad og russegrensa og nylig kom de fra yttersida av Senja.

Etter oppdraget i Lavangen går turen til Finnsnes for å sjekke merker og lys på innsida av Senja og den travle Finnsnesrenna.

Naturkrefter

- Det er ikke lett å hamle opp med naturkreftene, sier formann Karl Johan Lynum i Vågen båtforening og viser til at isen årlig flytter rundt på stakene som står på sandbunn.

I år var det tre staker som ble dratt ut av posisjon, og han mener det er viktig for fremmedbåter som gjester båthavna eller sandbåter som går til kaia å ha merkene på plass.

– Kystverket gjør en god jobb, melder en fornøyd Lynum.

Båttrafikken til og fra kaia på Laberg og Vågen båthavn sikres med sjømerker på plass. Foto: Ulf Antonsen