FINNSNES: Det foregår fremdeles en god del veiarbeid på Finnsnes. Det skal likevel ikke føre til trafikale utfordringer under arrangeringen av Finnsnes i Fest.

– I Ringveien og Hans Karolius vei har entreprenøren tatt ferie og fjernet alt av maskiner og utstyr. Vi gjør dette med hensyn til Finnsnes i Fest, sier prosjektleder i Lenvik kommune, Kato Fredriksen.

God standard

Selv om veiarbeidet ikke er ferdig skal veiene holde en god standard.

– Det er ikke asfaltert i Ringveien, men veiene skal holdes til en god standard. Det vil ikke bli asfaltering enda, men veien blir vedlikeholdt så det kan opprettholdes en best mulig standard ut ifra hva som er mulig, sier Fredriksen.

Stenger veien

Han ber også folk følge med på hjemmesidene til Lenvik kommune og Finnsnes Fjernvarme. Der blir det jevnlig lagt ut informasjon om veiarbeidet og mulige endringer.

Storgata blir stengt fra klokken 9:00 på tirsdag, frem til søndag ettermiddag klokken 16:00.

– Vi åpner veien igjen så fort vi kan. Det kan hende vi åpner før, men det er meldingen vi har fått fra Statens Vegvesen, sier festivalsjef Beate Seljenes.

I sammenheng med at Storgata stenges vil det settes opp ledegjerder til festivalarenaen i Ringveien for de myke trafikantene.

Parkering og taxi

– Vi vil gjøre det tydelig hvor myke trafikanter skal være og hvor bilene skal kjøre. Vi håper at både bilister og gående tar hensyn, sier Seljenes.

For de som skal kjøre bil til festivalen er det ikke arrangert alternativ parkering.

– Parkeringen på Heimlymyra er opptatt så der går det ikke an å parkere. Ellers henviser vi til de parkeringsplassene som er i byen. Det vil være det som er tilgjengelig på Valen og utenfor Amfi og Statens hus. Da må man forholde seg til de reglene som gjelder, og betale og følge den skiltingen som er, sier Seljenes.

Utenfor Senter for læring og integrering i Ringveien, der Bohus lå før, vil det fredag og lørdag i festivaluka være taxiholdeplass.

– Det kan være fristende å tenke at her kan jeg sette bilen. Det går ikke de dagene, for der skal taxiene ha snuplass så vi får fraktet festivalfolket trygt både til og fra, forteller festivalsjefen.

Festivalarrangøren har hatt en tett dialog med både kommunen og vegvesenet. De er klar over utfordringen det er med mange mennesker i byen og begrenset parkering og fremkomstmuligheter.

– Men vi prøver å skilte og ta de hensynene vi trenger. Så oppfordrer vi de besøkende om å vise hensyn og avpasse fart, så går det som regel greit, sier Seljenes.