FINNSNES/LULEÅ: Mange familier fra Midt-Troms legger gjerne ferieturen til Sverige. Lillian Johansen og Kjell-Håvard Moe ønsker å advare andre foreldre, etter opplevelsen deres på stranda i Luleå.

– Vi var på stranda her i Luleå. Det var varm, og da naturligvis ganske så folksomt. Vi la plutselig merke til en voksen person med et proffkamera, som gikk rundt og tok bilder av flere guttunger som lekte i strandkanten, forteller de på Facebook.

– Ingen reagerte

At en fremmed person skulle ta bilder av deres sønn på syv år, sa de klart i fra om at ikke var greit.

– Han satte seg på huk mindre enn en meter fra barna og knipsa i vei. Ingen reagerte! Så kom han bort og begynte å ta bilder av Tormod der han satt i vannkanten i badebuksa. Vi var raskt borte for å si fra om at han ikke hadde fått tilatelse til å ta bilder av sønnen vår, forteller de.

Mannen fortalte da at han var på oppdrag for campingplassen.

– Mannen begynte å snakke engelsk, men jeg er ganske sikker på at han kunne snakke svensk, siden jeg hadde hørt han snakke svensk med de andre barna han tok bilder av. Han hevda han tok bilder på vegne av campingplassen. Vi sa at det likevel ikke var greit, og krevde at han sletta bildene, sier de videre.

Rett etter de hadde snakka med mannen, forsvant han fra stranda.

– Ikke på oppdrag

– Vi synes det hele virka merkelig, si vi tok kontakt med campingen. De kunne brekrefte at de ikke hadde noen som skulle ta bilder av barn på vegne av dem.

Sett i ettertid blir saken enda mer uggen.

– Da kan man tenke seg hva de bildene som ble tatt vil bli brukt til. Skremmende. Det er enda mer skremmende at han fikk jobbe seg bort over stranda helt åpenlyst uten at noen andre voksne reagerte. Vær så snill, vær våken og pass på.