FINNSNES: 23-åringen ble valgt inn under organisasjonens landsmøte i Juni.

Rokstad Clausen har vært fylkesleder av Troms Sosialistisk Ungdom i ett og et halvt år.

– Etter suksessen i skolevalget 2015, der Sosialistisk Ungdom ble nest størst i Troms og Troms ble SUs beste fylke, er han klar for å bidra til fremgang for organisasjonen nasjonalt, står det i en pressemelding fra ungdomspartiet.

På grunn av vervet i sentralstyre, har Clausen sett seg nødt til å flytte til Oslo fra Tromsø. I Oslo skal han studere statsvitenskap, ved siden av jobben med sitt politiske verv.

– Selv om det blir trist å forlate fylket har jeg full tro på at de som er igjen blir å fortsette den gode utviklingen slik at vi får enda flere medlemmer og lokallag. Tromsø SU skal for eksempel arrangere en stor Nord-Norge-konferanse i Oktober. Der kan alle ungdommer i Nord-Norge, som er nysgjerrige på hva vi i SU gjør og mener komme, sier Rokstad Clausen.

– Lokalt har han i løpet av det siste året markert seg til fordel for selvforsvarskurs i grunnskolen, forbedring av busstilbudet og en bedre psykisk helse blant ungdom, står det videre i pressemeldinga.

Grunnen til denne satsinga, er å styrke jenters posisjon i samfunnet.

– Dette er tema som jeg ønsker å fortsette å arbeide med, men aller viktigst for meg er det at vi har et samfunn der alt for mange jenter er redde for å bli voldtatt på fest og at vi har et prestasjonssamfunn som forteller ungdom at vi ikke er gode nok.

Det er i slike saker han mener ungdomspolitikere har en en viktig jobb.

– Dette anerkjennes i alt for liten grad av både voksenpolitikerne og samfunnet generelt. Det ønsker jeg å bidra til å gjøre noe med, slik at vi kan finne løsninger på disse problemene. Noe både jeg og Sosialistisk Ungdom har foreslått lenge der er blant annet selvforsvarskurs for jenter og nok helsesøstre og skolepsykologer på skolen, sier han.