SETERMOEN: Jannike Furuly Kristiansen fra Setermoen tok bilde av objektet tirsdag morgen.

- Jeg satt meg ut på verandaen da klokka var kvart over ni, og da var den der. I stedet for å sitte å lure på hva det kunne være la jeg ut en melding på Facebook – der er det alltid noen som har peiling, ler Kristiansen.

Fornuftig forklaring

Det kom fort inn forslag om at objektet, som knapt beveger seg i lufta, dreier seg om en forskningsballong eller værballong.

- Noe som høres veldig fornuftig ut, mener Kristiansen.

Hun hadde allerede konkludert med at det ikke var en planet hun så, eller noe av det utenomjordiske slaget.

- Så du tenkte ikke på at det var en ufo?

- Nei, det var litt for usannsynlig, humrer Kristiansen.

Fra Sverige

Andøya Space Center opplyser at det ikke er sendt ut noen ballong derfra, men at det nok kan dreie seg om noe som er sendt ut fra Esrange Space Center i Nord-Sverige. Og derfra får Folkebladet bekreftelsen.

- Det ble sendt opp en ballong fra Esrange rett etter klokken seks i morges. Denne skal passere Norge på sin vei utover mot Atlanteren. Etter en fire dager lang flygning skal den lande i Canada, opplyser Mattias Abrahamsson fra Esrange Space Center i en epost til Folkebladet.

Og det er ingen liten ballong. Den er mer enn 200 meter i diameter. Under ballongen henger et telskop som veier rundt to tonn.

Her kan du følge ballongens ferd.

Ballongen var godt synlig. Ikke rart, siden den er over 200 meter i diamater. Foto: Anders Hanssen
Her er værballongen som beveger seg over Nord-Norge på vei mot Atlanterhavet og Canada. Foto: Jannike Furuly Kristiansen