FINNSNES: Turistsesongen har starta med et brak. Folk strømmer til fra nær og fjern. De kommer med båt, bil, bobil, sykkel og tursekk. For mange strander turen på Finnsnes.

– Vi mangler et skikkelig busstilbud. Derfor ønsker vi å få oppretta en shuttlebuss, som går fra Finnsnes, og rundt Senja. Daglig opplever vi folk som kommer med Hurtigruten, hurtigbåtene eller flybussen, som ikke kommer seg ut på Senja. Senest nå før helga var det gjester på Finnsnes Hotell, som måtte vente to dager, fordi det ikke gikk en buss ut til Senja, forteller reiselivssjef hos Destinasjon Senja, Line Miriam Sandberg.

Neste sommer

Turistsesongen har sin topp i skoleferien, når busstilbudet er på sitt svakeste.

– Får vi en buss som går fra Finnsnes i 12-tida, får vi med reisende fra både buss og båt. Jeg skal jobbe for å få dette til fra neste år av. Det er mest nærliggende å snakke med fylkeskommunen, men også private er interessante, sier hun, og erkjenner dette forutsetter en viss mengde reisende.

Uutnytta

Sandberg mener det ligger flere muligheter i å skape aktivitet i innerleia langs Senja.

– Det er utrolig mange flotte tilbud på yttersiden av Senja, men det er en del å gå på i innerleia. I Harstad har de en båt som tilby midnattssolcruise i havnebassenget. Dette er et tips for de som har tid og lyst og utstyr til å lage et tilbud i finnsnesområdet. Andre gode tips jeg vil gi er utleie av kajakk og sykkel, sier hun, og server ballen til næringslivet.

Arctic Race-effekt

Senjaturismen har hatt en sterk oppadgående trend de siste åra. Årets sesong kan bli rekordgod, godt hjulpet av sykkelrittet Arctic Race, som tok turen innom Midt-Troms i fjor sommer.

– Arctic Race ga en fantastisk markedsføring til 180 land. Jeg kjørte rundt på Senja i går, og det var full med bobiler, telt og syklende. I Ersfjord krydde det av folk. Det tar av med både norske og utenlandske turister. Det var enormt med bobiler.