FINNSNES: Finnsnes er en av 17 steder som denne høsten deles inn i flere postnumre. Noe som betyr at mange må belage seg på et aldri så lite adresseskifte.

Fra 1. oktober blir det fire postnummer for Finnsnes og omegn. Bykjernen beholder 9300-nummeret. Området nord for Gisundbrua og utover Lenvikhalvøya får postnummer 9307. Området som omfatter Finnfjord og Finnfjordbotn får 9308. Området rundt Finnfjordvatnet, Aspelund og ned i retning Rossfjordstraumen får 9309.

Det opplyser Posten Norge i en pressemelding.

Første gang på seks år

Posten Norge gjennomfører hvert år større og mindre endringer i postnummerstrukturen for å sikre en effektiv postdistribusjon. Det er seks år siden sist endringene også innebærte ny inndeling. I denne omgang er det snakk om 50 nye postnumre, som omfatter totalt 39.000 husstander og 3.700 bedrifter.

Postnummerstrukturen dekker absolutt hele landet, og brukes blant annet til å rute pakker og brev dit de skal. Inndelingen bestemmes blant annet av geografiske forhold og antallet innbyggere på hvert postnummer.

Viktig med rett adresse

Finnsnes er i selskap med en rekke andre byer og tettsteder i denne postnummer-operasjonen, blant andre Hammerfest, Tromsdalen, Florø, Kragerø og Ås.

"Riktig adresse gir bedre kvalitet på postleveringen. Posten oppfordrer derfor kundene om å informere sine forbindelser om ny postadresse. Det er også viktig at postkassen er tydelig merket med navn på alle som bor i husstanden", påpeker Posten.

Posten sørger for oppdatering av opplysningene i Folkeregisteret og Brønnøysund-registrene, så du trenger ikke melde flytting til disse. Mange offentlige instanser får dermed endringen automatisk.