LØKSEBOTN: Det er også opparbeidet en stor parkeringsplass i forbindelse med fiskeplassen i nedre del av vannet.

Rullestolbrukere

For brukere av rullestol for eksempel er dette et flott tilbud. Fiskeplassen er laget på dugnad der grunneierlaget har forskuttert kostnadene.

– Det kom i gang på bakgrunn av Rådet for funksjonshemmede. Vi har jo arbeidet i flere år for å få til slike fiskeplasser. Så vidt jeg vet er dette den aller første i Salangen, sier en av initiativtakerne, sier Hans Nikolaisen til Folkebladet.

– Jeg regner med at den største brukergruppen blir de som er avhengig av rullestol. Men den kan jo brukes av andre også som av ulike årsaker ikke klarer å komme seg fram til vassdraget, sier Nikolaisen.

Benk og bålplass

Asbjørn Larsen på Rørbakken tok jobben opp mot vegvesenet for å få godkjent avkjøringa.

– Det ble fylt nærmere 1.000 kubikkmeter ved fiskeplassen. Det har blitt veldig bra. Alle er godt fornøyd. Det gjenstår litt småarbeid som å lage til benk og bålplass. Nå er det bare å håpe at de som har behov for en slik fiskeplass bruker den, sier Larsen.

Nye regler

Leder av Rørbakken, Sletta og Løksebotn grunneierlag, Kjell Sigmund Leirvang forteller at det er en god fiskeplass.

– Ja, akkurat der har jeg tatt mange. Fiskeplassen har blitt veldig bra. Dette er et viktig tiltak, sier han.

Leirvang forteller om nye regler for vassdraget i år.

– Vi har lagt opp til de samme reglene som for Salangsvassdraget. Det betyr at det er fredningstid fra klokka 03.00 til 06.00 hver natt. En ting skiller oss fra Salangsvassdraget. Hos oss kan en ta en laks per døgn. I tillegg har vi satt en døgnkvote på fem sjøørret og tre sjørøyer. Vi har også innført at alle under 16 år som fisker sammen med voksne kan fiske gratis, sier Leirvang.