FINNSNES: Da tollvesenet på Gardermoen i januar i fjor åpnet en hvit konvolutt, som var adressert til lenvikmannens adresse, fant de ti LSD-drypp. Om den ulovlige postforsendelsen fra Nederland uttalte mannen til politiet at han ikke så noen grunn til å avgi forklaring, rett og slett fordi han ikke hadde noe med det å gjøre.

Senja tingrett synes det er en forklaring det er vanskelig å feste lit til.

"Tiltalte har verken ønsket å forklare seg eller møtt opp i retten. Dette er forhold som taler til hans ugunst i bevisvurderingen", poengterer retten.

Feil adresse

Det var et tema for retten at adressen oppgitt på konvolutten ikke samsvarer med tiltaltes folkeregistrerte adresse.

"Hva som er grunnen til dette er ukjent for retten. Dersom tiltalte mente at det var noen som hadde bestilt stoffet i hans navn, eller til han, kunne han forklart seg om dette", poengterer Senja tingrett.

Retten legger avgjørende vekt på at konvolutten angir tiltalte som rette mottaker, og finner det bevist utover enhver rimelig tvil at det var han som bestilte og skulle motta LSD-dryppene.

Tidligere dømt

Mannen i 20-årene stod også tiltalt for bruk av hasj ved et tilfelle i februar i 2015. I avhør hos politiet har han forklart at han faktisk hadde røyket hasj, og at han ikke så noe galt i det. Han ville ikke der og da erkjenne straffeskyld for forholdet, men godtok senere foreleggets punkt om bruk av narkotika.

Mannen er tidligere dømt for bruk av hasj og kjøring i ruspåvirket tilstand, noe retten vektla i skjerpende retning da straffen skulle utmåles. Senja tingrett fant det riktig å sette straffen til bot på 9.000 kroner. Mannen må i tillegg betale 2.000 kroner i saksomkostninger.