TROMSØ: Ungdommene fra LO  i Troms er klar for den viktigste tida i året, Sommerpatruljen.

- Vi er klar for å bidra til at unge ansatte får en trygg start i arbeidslivet, sier faglig ungdomssekretær, Stein Arnold Kristiansen, ved distriktskontoret til LO i Troms.

Vaktbikkje i vel 30 år

I over tretti år har LOs Sommerpatrulje vært en vaktbikkje for unge i arbeidslivet. Sommerpatruljen reiser rundt i hele landet for å besøke virksomheter og opplyse unge om deres rettigheter i arbeidslivet. I 2015 besøkte Sommerpatruljen over 6.000 virksomheter og fant over 1.900 lovbrudd.

- Sommerpatruljen er på ingen måte utdatert og kanskje viktigere enn noensinne. Mange unge kjenner ikke til rettighetene sine, og da er det viktig at de har noen de kan henvende seg til, sier Kristiansen.

En viktig rolle

Sommerpatruljen gjennomfører flere besøk for hvert år som går og stadig ser vi at flere henvender seg til oss via telefon, epost eller sosiale medier.

- Selv om vi har mange gode og seriøse arbeidsgivere i fylket er det tydelig at Sommerpatruljen utgjør en viktig rolle. En trygg start på arbeidslivet er ikke noe man kan ta for gitt. Ungdom kan være en særlig utsatt gruppe,  og da er det viktig å gi dem en god opplevelse i deres første møte med arbeidslivet, sier ungdomssekretæren.