TRONDHEIM: - Det er egentlig litt tilfeldig at jeg er her. For jeg hadde i utgangspunktet ikke tenkt å melde på «collagen» som sørget for at det ble Trondheims-tur. Planen var å stille på lokalmønstringen med tre bilder. I tolvte time bestemte jeg meg for å ta med «collagen» Det skulle vise seg å være et klokt valg, sier Ellinor Agersborg Moan, som har reist til Trondheim sammen med pappa Ronny.

De er en del av Troms-troppen som representerer fylket på den flotte UKM-festivalen i Trondheim.

Bare ukjente ansikter

Moan hadde ikke sett for seg at det skulle bli Trøndelags-tur da hun troppet opp på fylkesmønstringen på Finnsnes. Bare det å komme videre til fylkesmønstringa var i og for seg en seier. Og det var bare ukjente ansikter for 15-åringen, som ikke kjente noen verken fra Troms eller andre steder da hun sjekket inn.

- Det er nok litt enklere å bli kjent med andre for de som er flere som kommer fra det samme stedet. Men jeg tenker ikke så mye på det. Jeg er her fordi jeg er tatt ut, og på grunn av opplevelsen. Det er kjekt at det er så mange som har vært innom kunstutstillingen. Jeg hadde egentlig ikke sett for meg at det skulle være så stor interesse for den, sier 2000-modellen.

Hun var tydelig på at oppholdet så langt har svart til forventningene da Folkebladet pratet med henne.

Har lært en del

Moan bruker utstillingen til å suge til seg inntrykk. Både i form av workshoper og nye impulser. Hun har forstått at det er mye å lære for de som er opptatt av det. Et kunstner og filmskapertreff venter også før Trondheims-oppholdet er over. Portrettegning er et av temaene som hun har benyttet muligheten til å fordype seg i. Kjekt synes den talentfulle tenåringene det også er å gå rundt å se på bidragene til de andre som har inntatt byen.

- Det er flott å få mulighet til å være her for meg og alle de andre som er kunstinteresserte. Jeg føler allerede at jeg kan mer nå enn da jeg kom hit, sier Moan, som har vært tilstede på flere av forestillingene i Olavshallen.

Der fikk hun se at det også er mange av de som har satset på sceneaktiviteter som holder et høyt nivå. Den flotte Sørreisa-ambassadøren, som for noen få dager siden avsluttet det tiårige grunnskoleløpet i heimbygda, innrømmer at det bor en liten kunstner i henne. Hun har alltid vært glad i å tegne.

- Hvilke andre interesser er det som fenger?

- Jeg er også glad i male, noe som blir litt innenfor den samme sjangeren. Orientering er også noe som fenger. I sommer skal jeg både være med på Hovedløpet i Drammen-distriktet og en fem dager lang O-leir. To av sommerferieukene er dessuten satt av til jobbing ettersom jeg har vært så heldig å få meg sommerjobb. Det blir derfor nok å fylle tiden med før jeg starter på videregående, smiler 15-åringen.