HARSTAD: Lørdag skulle egentlig den nye stoltheten til Finnsnes Dykk- og Anleggsservice, MS «Niklas», ha ankommet Finnsnes.

Men underveis fra verftet på Fitjar, fikk nybåten teknisk trøbbel i Harstad.

Skipper om bord, Espen Eliseussen, forteller at båten gikk som ei klokke under hele seilasen fra Fitjar til Harstad.

- Vi gikk i ett, og alt fungerte prikkfritt. I Harstad gjorde vi et stopp for å ta om bord noe tauverk. Da vi skulle gå fra kaia, virket ikke giret, forteller Eliseussen.

Venter på servicefolk

Dermed ble båt og mannskap liggende pal ved kaia, mens de egentlig hadde beregnet å være på Finnsnes i to-tre tida på ettermiddagen lørdag. På Finnsnes var det tillyst åpen skip for de som ønsket å komme og se.

Eliseussen venter nå på servicefolk som skal komme sørfra for å utbedre problemene.

- Vi har håp om å komme oss fra kaia i Harstad allerede søndag kveld, sier Eliseussen.

56 millioner

«Niklas» er en storsatsing fra Finnsnes Dykk- og Anleggservice' side. Båten er topp avansert og spekket med utstyr, og koster den nette sum av 56 millioner kroner. Den er en servicebåt som er beregnet på oppdrag for oppdrettsnæringa, først og fremst innen ankerhåndtering.

- Vi har oppdrag som venter på oss, så det var en strek i regninga at vi skulle få feil. Men det er vel ikke uvanlig med innkjøringsproblemer på nye båter, sier Espen Eliseussen.

Hvis alt nå går etter planen og han og mannskapet kommer seg til Finnsnes søndag kveld, vil det bli åpent skip på mandag. Båten vil ligge ved Byggmakkerkaia.