FINNSNES: Her er oversikten på hva som kommer til å skje i trafikken fra og med mandag.

Åpner igjen

Hans Karoliusesvei åpner igjen. Arbeidene med å legge fjernvarmerør i Hans Karolius vei er nå ferdig, og mandag 27. juni på ettermiddagen vil veien åpnes for trafikk. Veien er ikke asfaltert, og Lenvik kommune opplyser på sine sider at bilister bes kjøre forsiktig, blant annet på grunn av fare for steinsprang. Lysreguleringen som har vært i Ringveien blir også fjernet, og veien blir blir enveiskjørt, retning Meierigata.

Stenger

Sven Edissensvei stenges. Det er ikke spesielle endringer for kjøremønster rundt Helsesenter- eller Sandvikveien, og trafikken til og fra øvre deler av Helsesenterveien skal forsatt gå via Sandvikveien og over Hågen. Den eneste endringen er at krysset der Sven Eidissens vei passerer Helsesenterveien (ved busstoppet), fra mandag 27. juni blir stengt. Kjøring til eiendommene i vestre del av Sven Eidissens vei må nå skje fra Kirkeveien, skriver Lenvik kommune på sine nettsider.

Skogenveien og Sandvikveien

27. juni starter gravearbeidene i nedre del av Skogenveien, ved kryss opp til Mellomlia. Det betyr at Skogenveien fra uke 26 vil bli stengt for gjennomkjøring. Omkjøring skjer via FV 86, innfartsveien. Det tillates begrenset kjøring til eiendommene, men fartsgrense er satt ned til 30 km/t. Det må påregnes perioder med ventetid, men i all hovedsak vil veien holdes åpen. Når arbeidet krever det, vil veien i perioder bli helt stengt, slik som ved stikkrenneskifting og lignende.

Lysregulert Gisundbru

Oppgraderingsarbeidet på Gisundbrua starter mandag 27. juni. Trafikken vil bli lysregulert og vil gå i ett kjørefelt i denne perioden. Trafikken kan også bli manuelt dirigert i perioder.

Lenvik kommune opplyser at Lenvik kommune, og entreprenørene TP Maskin AS, Målselv Maskin AS og Norvald Jørgensen AS, oppfordrer alle som ferdes i Finnsnes-området til å være tålmodig, og spesielt ta hensyn til myke trafikanter.

Vær obs på veiarbeid og endringer i trafikken. Foto: Folkebladet