FINNSNES: De siste ukene har ikke akkurat vært preget av sommerlige forhold. Det har vært «godt innevær», som mange pleier å si.

Oppløftende

Men nå kan meteorologene med noen mer oppløftende værvarsler enn de har kunnet bidra med de siste ukene.

For skal vi tro de ferskeste varslene fra fredag ettermiddag, ligger det an til å bli brukbare forhold for grilling eller en skogstur i helga. Temperaturene vil ikke være av det sommerlige slaget, men den gode nyheten er at ut i neste uke ligger det an til store temperaturøkninger i Troms.

Sol

Men først helga: Da ventes det ifølge yr.no rolige vindforhold fra skiftende retning. Temperaturene i lavlandet vil ligge på mellom 10 og 14 grader.

Det kan være utrygt for spredte regnbyger på innlandet på lørdag, men Midt-Troms kan få se mye til sola.

Men om ikke temperaturene vil være på topp i helga, så vil gradestokken kunne krype oppover allerede fra mandag. Midt på dagen sier Yrs prognoser at det kan bli 22 grader på Finnsnes. Det blir riktignok noe skyet, men store muligheter for solgløtt.

Hele neste uke ventes det en del sol og temperaturer på mellom 15 og 22 grader.

Tredagersvarselet:

LØRDAG: Skiftende bris, stedvis frisk bris. Spredte regnbyger i indre strøk, ellers skyet eller delvis skyet og for det meste oppholdsvær, til dels pent vær sør i Nordland.

SØNDAG: Fra om formiddagen nordøstlig frisk bris på kysten, ellers rolige vindforhold. Opphold og til dels pent vær.

MANDAG: Vind mellom øst og sør, frisk bris utsatte steder. Opphaldsvær. Stigende temperatur.

Gråvær over Gryllefjord - og resten av Midt-Troms - de siste ukene. Men nå lover meteorologene bedring. Foto: Petter Egge