TENNEVOLL: Astafjord Vekst servere kaffe og boller til besøkende på Miljøstasjonen i Lavangen for å markere at de overtar avfallshåndteringen for HRS, Hålogaland Resursselskap.

Vinn- vinn

- De ønsker å bruke vekstbedrifter til å drifte miljøstasjoner og siden april i år har våre ansatte vært i opplæring her og i dag markerer vi offisielt at vi har overtatt, sier avdelingsleder May-Britt Flatmo. Ikke minst er det et behov for flere arbeidsoppgaver som en vekstbedrift greit kan håndtere.

- Etter ønske fra kommunene skal vi ha flest mulig lokale arbeidsplasser til stasjonene våre, også vekstbedrifter. Vi måtte selv hatt ekstra bemanning om ikke andre overtok, så for oss er dette positivt, sier driftsleder Geir Erik Dølvik i HRS. Han forteller at de ansatte som overtar, har tatt kurs og lært hvordan ulike typer avfall skal håndteres.

Fornøyde

- Jeg er jevnlig innom alle stasjonene våre og det er en fantastisk trivelig gjeng som nå overtar her. Og så har jeg inntrykk av at publikum også trives godt og tilbakemeldinger viser at innbyggerne er fornøyde med tilbudet, sier Dølvik.

- Får man seg kanelboller og kaffe? det var ikke verst. Det er kjempe gjevt med en slik stasjon, sier en smilende Ivar Lyngmo som er innom torsdag formiddag for å kaste avfall. Han mener at det før ble kastet mye i skråninger og mye avfall brent, noe som ikke er nødvendig siden det ikke koster ekstra å kaste det her. På stasjonen kastes det meste utenom matavfall. Alle kan kaste inntil to kubikkmeter pr åpningsdag uten ekstra omkostninger. Selv om stasjonen har hatt åpent en dag i uka i hele mai og nå juni, er køen lang når det åpner.

– Man kan undres på hvor alt avfallet kommer fra, sier driftsleder Dølvik.

Ivar Ingebrigtsen var i likhet med mange fornøyde da Astafjord Vekst servert kanelboller og kaffe i anledning av offisiell overtakelse av Miljøstasjonen i Lavangen. F.v Ivar Lyngmo, May Britt Flatmo og Iris Gjertsen i Astafjord Vekst. Foto: Ulf Antonsen