BARDUFOSS: Myrseth (Ap), reagerer sterkt på at Rygge kan få mer forsvar for å berge arbeidsplasser.

Folkebladet skrev tirsdag morgen at Forsvaret trolig vil flytte helikopterskvadronen 339 fra Bardufoss til Rygge.

Økt kapasitet

Det reagerer Myrseth på.

- Forsvaret må handle om å forsvare norske interesser og ikke distriktspolitikk.

I lekkasjene fra langtidsmeldingen for Forsvaret, som legges frem 17. juni, og Forsvarssjefens fagmilitære råd får Nord-Norge de største kuttene, særlig den operative evnen.

Kutt

Kutt i Luftforsvaret, kutt i Hæren, kutt i Kystjegerkommandoen, kutt i Heimevern, kutt i Sjøheimevernet og kutt på Kystvakta vil ramme landsdelen på ulike vis.

- Vi kan ikke risikere å få dårligere nordområdepolitikk i Norges viktigste satsningsområde fordi regjeringen vil drive distriktspolitikk på Østlandet, sier Myrseth i ei pressemelding tirsdag ettermiddag.

Hun viser til at regjeringen tidligere har argumentert med Forsvaret ikke handler om arbeidsplasser eller distriktshensyn.

- Overrasket

- Det er jeg enig i, så derfor er jeg overrasket over at de i det hele tatt vurderer å bruke Forsvaret for å rette opp feilene de har gjort med flypassasjeravgiften, sier hun.Myrseth legger til at dersom Forsvaret plutselig skal handle om distriktspolitikk, vil vi kunne argumentere godt for det.

- Det er ikke bare Rygge som står i fare. For Bardufoss lufthavn gjelder akkurat det samme om Forsvaret vårt svekkes, sier hun.