TENNEVOLL: – Vi må skaffe oss møteplasser og lære hverandre og kjenne, sier sekretær i Tennevoll Sanitetsforening, Arla Vilhelmson som torsdag kveld inviterte flyktninger til å lage bløtkake på skolekjøkkenet.

Utveksler matkultur

Ved hjelp av en søknad til ekstra Express fikk sanitetsforeninga på Tennevoll utløst 12.000 kroner til prosjektet: Ny i norsk kjøkken, mat, møter og moro. I første omgang har de invitert flyktninger til et møte der de i første omgang skal lære og lage bløtkaker. Gjennom flere slike møter skal de utveksle matkultur begge veier. – Husk at det ikke er en selvfølge for dem å vite hvilke ingredienser vi handler fra butikken, forteller Arla.

Fisk og bær

– Vi spurte om hva de ønsket å fokusere på neste gang, og alle som en ville de lære mer om fisk. Men vi skal også lære å lage mat av dem, så da blir det internasjonal mat på oss, forteller Arla. Til høsten ser foreninga for seg å lære bort å høste bær i norsk natur og lære nye lavangsværinger hvordan man kan anvende bær til ulike produkter.

Trivelig møte

– Som du ser har vi det kjempeartig alle sammen, og vi oppfordrer folk til å melde seg inn i Tennevoll Sanitetsforening, sier Arla mens hun løper i mellom og hjelper til. Denne gangen var det påmeldt flere og seks flyktninger som møtte opp noe hun er veldig fornøyd med. Alle får lære å bake kake fra grunnen av og får med seg en ferdig pyntet kake, samt en selvlaget kakebunn.

- Jeg har aldri laget slik kake for egen hånd, men vært med på det i mottak. Det er ikke så vanskelig, sier Seyedeh fra Afghanistan som har en spent familie hjemme som venter på resultatet. Foto: Ulf Antonsen