FINNFJORD: Fylkesrådet i Troms har tildelt 5,2 millioner kroner til Universitetet i Tromsø, som har et spennende forskingsprosjekt på gang for bekjemping av lakselus.

Folkebladet-TV: Algeprosjektet fra A til Å

Samarbeid

Det melder Troms fylkeskommune i ei pressemelding fredag.

FYLKESRÅD Willy Ørnebakk (Ap).

Gjennom et nært samarbeid med algedyrkingsprosjektet i Finnfjord ved Finnsnes skal det utvikles et fôr basert på kiselalgene som produseres der.

Dette fôret vil få et høyere innhold av omega 3-fettsyrer enn det vanlige fiskefôret, som er basert på planter. Dernest skal det testes ut en hypotese om at denne dietten vil føre til mindre lakselus.

- Spennende

- Dette er et veldig spennende prosjekt. Her kan algene fra Finnfjordprosjektet – som dyrkes i et forsøk på å binde store mengder CO2 – i tillegg brukes til å utvikle havbruksnæringa ytterligere, sier fylkesråd for helse, kultur og næring, Willy Ørnebakk (Ap).

Dersom hypotesen om at fôr som er rikt på omega 3 gir mindre lakselus stemmer, vil dette gi grunnlag for en mye mer miljøvennlig bekjempelse av lakselusa. I tillegg vil det å bruke algene fra Finnfjordprosjektet i fiskefôr være en svært god måte å utnytte CO2-utslippet fra smelteverket.