FINNSNES: Mandag startet arbeidet på helsesenterveien i forbindelse med fjernvarmeprosjektet, og Foreldreutvalgene ved Finnsnes ungdoms- og barneskole etterlyser en mer helhetlig plan for hvordan all trafikk mellom trafikanter og myke trafikanter til skolene skal avvikles.

Dårlige løsninger

Det som foreldreutvalgene reagerer på er det de karakteriserer som dårlige løsninger med tanke på elevens ferdsel i området.

– Vi har sett på plantegningene og er bekymret for løsningene som er utarbeidet. De legger blant annet opp til dårlig seperasjon mellom trafikanter og myke trafikanter, sier leder av ungdomsskolens utvalg, Gunn-Bodil Strømseng som har kontaktet kommunen med deres bekymringer.

Et av utvalgenes ønsker går ut på at det skal tilrettelegges trafikale forhold som er mer attraktiv når det kommer til å gå eller sykle til skolen.

- Vårt hovedbudskap er å gjøre området mer sikkert for myke trafikanter og da må det i mye større grad tilrettelegges for dette, sier hun.

Noen av punktene utvalget har presentert til kommunen er:

• Fysisk skille mellom skolens uteområde - kjørevei

• Bedre separering mellom fortau og vei

• Fortauskrysset er nært kjørebanen

• Innkjøring kun for buss i busslomme

• Opphøye gangfelt

• Trafikkøy

Foreldrekjøring

I følge utvalget er en av risikoene som har vært diskutert, er foreldrekjøring forbundet ved skolestart og slutt.

– Denne trafikken har ikke noe definert område hvor foreldre skal slippe av barn. Dermed slippes de av i alle retninger. Foreldrene har blitt oppfordret til å stoppe i busslommene, men dette er ikke trygt. Også bussjåførene som kjører elever til området er motstander til det, sier Strømseng.

For sent

Geir Fredriksen, teknisk sjef i Lenvik kommune, viser til et brev som er sendt ut til foreldreutvalget. Her står det at det ikke kan gjøres større avvik i utførelsen av prosjektet på et slik sent stadium, uten at det får økonomiske konsekvenser på dette tidspunktet. Dermed vil ikke utvalget bli hørt på alle punkter. Det som kommer til å bli gjort er å jobbe for å ordne uteområdet ved Finnsnes ungdomsskole, slik at man får en fysisk inngjerding. I tillegg vil de justere plasseringen av fotgjengerfeltet lengre inn i krysset til Øvre Hamna

Geir Fredriksen, teknisk sjef i Lenvik kommune, sier det er for sent il å utføre støtte avvik i utførelsen av prosjektet på et så sent statium som nå. Foto: Elisabeth Krey Jenssen