STEINFJORD: Det var mandag kveld en lastbil fullastet med malm fra gruva i Trælen kjørte utfor veien  og veltet i Steinfjord. Bil og sjåfør var på tur til grafittverket på Skaland med siste lass råstoff for dagen.

Ifølge gruvesjef Gunnar Jakobsen i Skaland Graphite har sjåføren forklart at styringa låste seg på lastebilen, og at det var årsaken til at det bar utfor veien.

Lastebilen er nå inne til teknisk gjennomgang ved Nordic Last og Buss på Botnhågen ved Finnsnes.

Maskinsjef Bjørnar Olsen i Leonhard Nilsen & Sønner (LNS), som eier Skaland Graphite, sier at det er altfor tidlig å konkludere noe om årsak til hendelsen.

- Volvo Norge har gitt denne saken høyeste prioritet, og har satt ned en egen kommisjon som skal undersøke omstendighetene rundt uhellet. En konklusjon kan komme veldig fort, sier Bjørnar Olsen.

Olsen legger til at det er meget beklagelig hvis det allerede nå skapes et inntrykk av at uhellet skyldes teknisk feil.

Veltet på vei fra gruva med full last Det så dramatisk ut. Men ingen kom til skade da lastebilen til grafittverket veltet i Steinfjord mandag kveld. Sakte fart

Sjåføren var på tur fra gruva i Trælen med siste last med råstoff til oppredningsverket på Skaland, da uhellet skjedde litt før klokka 19 mandag.

- Da problemene oppsto bremset sjåføren, og bilen var nesten helt stoppet da den skar ut av veien og veltet. Heldigvis gikk det bra med sjåføren, bortsett fra at han fikk litt ondt i nakken. Han skal til lege for nærmere sjekk. Når uhellet først var ute, skjedde det på den mest gunstige plassen hvor veigrøfta ikke er så bratt og dyp, sier Gunnar Jakobsen.

- Hvordan gikk det med lastebilen?

- Førerhytta ble skadet.

Plaget med bilen

Den aktuelle lastebilen, en Volvo, er av nyere dato. Skaland Graphite fikk den levert i fjor. Gunnar Jakobsen sier at det har vært en del teknisk trøbbel med bilen.

- Det er en mandagsbil, og vi har vært litt plaget. Det er mye elektronikk og alt ligger åpent. Vi ønsker å bytte den ut, sier Jakobsen.

- Får uhellet noen konsekvenser for drifta ved grafittverket?

- Nei, vi har en til lastebil fra før, og i tillegg skal vi få ytterligere en fra LNS, sier Gunnar Jakobsen.