BOTNHAMN: - Skuffelsen ble stor for oss i styret da beskjeden kom om atstengene skulle hentes fra bygda. Vi trodde at disse kunne vi ha ivår bygd som en del av Lenvik Kommune. Kan jo ha lyst å vise tildet slitte utrykket «by og land hand i hand», påpekte lederen av Botnhamn grendeutvalg, Evy Lind, i et brev til Lenvik kommune nylig.

Det handlet om fem mobile flaggstenger som ble plassert i Botnhamn i forbindelse med åpninga av Nasjonal Turistveg i 2012. Flaggstenger som siden den gang har blitt brukt til 17. mai og ellers i turistsesongen, og som de i grendeutvalget trodde skulle tilhøre bygda for godt.

Beklager situasjonen

Lind og grendeutvalget i Botnhamn må ikke vente lenge på svar fra Lenvik kommune. Teknisk sjef Geir Fredriksen har allerede besvart brevet, og han beklager situasjonen som har oppstått.

- Når stengene ble etterlyst hos den personen som hadde lånt stengene, kom det ikke frem eller ble ikke oppfattet at disse var i jevnlig bruk. Kommunen tar likevel kritikk for at stengene ikke ble innhentet i 2012, skriver Fredriksen.

Bringes tilbake

Etter å ha gjort et gjennomført en helhetlig vurdering av saken, konstaterer Fredriksen at de aktuelle flaggstengene bringes tilbake til bygda, og har sin base der.

- Når andre bygder har større arrangement og anmoder kommunen om flaggstenger, må det påregnes at også disse stengene må kunne benyttes, særlig i området på Nord-Senja, poengterer den tekniske sjefen.

Forutsetninga er at grendeutvalget tar på seg lagerhold og oppfølging av stengene.

Teknisk sjef Geir Fredriksen i Lenvik kommune beklager situasjonen som har oppstått. Foto: Trond Sandnes