FINNSNES: Den sårt etterlengta russevarmen kom aldri - eller det vil si; den kom, men den blir dominert av et lavtrykk fra vest.

Det var i slutten av forrige uke at meteorolog Kristen Gislefoss gikk ut og lovet sol, sommer og 20 grader den denne uka. Det ser imidlertid ikke ut til at de lovordene slår an.

Vakthavende meteorolog Ola Mellem forteller til Folkebladet at man i Midt-Troms får besøk av et varierende vær denne uka.

- Det ser ut som at vi kommer inn i et nedbørsområde, sier han.

Normalt

Overfor NRK Troms forteller statsmeteorolog Gjermund Haugen at været stort sett har gjort som det selv har ønsket i det siste.

- Vi ligger på grensa mellom varmluft i øst og kaldluft i vest. Skillet beveger seg over oss, sier han og forklarer at det ofte er slik på denne tida av året i nord når man får kald vind inn fra havet og varm fralandsvind fra Finland og Russland.

Derfor ligger dagstemperaturen ofte i gjennomsnitt på rundt ti grader i mai måned.

Gladnyhet

Meteorolog Mellem har imidlertid én gladnyhet i ermet. For i slutten av uka, altså fra og med torsdag, ser det ut til at høytrykket trenger seg nordover.

- Da kan det bli bedre vær, men det er foreløpig usikkert, opplyser han.

Det er meteorologikonsulent Rune Skoglund enig i.

Overfor NRK Troms sier han med usikkerhet seg villig til å melde mellom 17 og 19 grader i Tromsø denne helga.

På direkte spørsmål om hvorfor det meldes bedre vær enn det blir for tida, svarer Skoglund at de har hatt noen punkter som viser altfor høy temperatur, spesielt Lofoten og Vesterålen.

- Det skyldes en feil som ligger i noen av prognosene våre, sier han til NRK Troms.

- Er det fare for godt sommervær, Mellem?

- Det er som sagt mulig at det blir bedre utover uka, men det er fortsatt for usikkert til at jeg kan slå fast noe, svarer han overfor Folkebladet.

Ifølge meteorologene er det mulig at været blir bedre i slutten av uka.