BRØSTADBOTN: Det er ikke første gang Dyrøybedriften sender kokker til arrangementet i nabokommunen.

Variert meny

– Nei, i starten var vi med på Millionfisken 2–3 ganger før andre overtok, forteller daglig leder Tore Nordahl til Folkebladet.

Nordahl går like godt rett på menyen. Han regner med at det går med 500–700 burgere.

– Vi skal ha to kokker på Nyt-restauranten i tillegg til at jeg skal være der en del av tiden som en slags mellommann. Men vi skal også levere råvarer til serveringen i teltet. Det blir laget lapskaus, ishavsburgere, lakseburgere, bacalao, biffgryte, kokt kald sylta laks og vår suksessgrill, forteller han.

– Sylta laks?

– Ja, det er kjempegodt. Laksen vakumeres og kokes i pose sammen med lauberblad, pepper og sitron, der tilbehør er agurksalat og rømme, forklarer han.

– Laks blir sentralt. Og alt av laks som skal serveres leveres gratis fra Salaks AS, forteller Nordahl.

Nærmer seg målet

– For oss er det viktig å være med på et så stort lokalt arrangement. Men vi har mye å gjøre, vi går mot en travel sommer. Men det er jo kjempebra, sier Nordahl.

I fjor omsatte bedriften for 18 millioner kroner. Det betyr at de nærmer seg målet.

– Ja, vi har hatt som målsetting at vi skulle omsette for 20 millioner kroner i 2018–2020, sier Nordahl.

– Kan det bli flere ansatte?

– Vi er 11 ansatte i dag og prøver å klare oss med det. Det er ikke et mål for oss å bli så alvorlig stor. Vi ønsker en jevn omsetning og at vi klarer oss greit, sier han.

Mange påmeldte

Leder av hovedkomiteen, Ronald Marthinsen er godt fornøyd at Dyrøymat kommer. Og mye tyder på at bedriften får mange munner å mette i år.

– Ja, det er veldig bra at vi har fått Dyrøymat med lokale råvarer hit. Det er vi veldig fornøyd med. Det er også kjempebra at Salaks AS er så velvillig at de gir laks gratis, sier Marthinsen.

– Hvordan går det med påmeldingene?

– Frem til prisen gikk opp første mars hadde vi omkring 800 påmeldte. Det var helt overveldende og flere enn i fjor på samme tidspunkt. Etter første mars har det stilnet av noe, men det er helt normalt. Dette ser bra ut, sier han.