FINNSNES: Det fastslår havnesjef Arve Cruickshank.

Bodø havn er nemlig av Salten tingrett dømt til å betale over tre millioner kroner tilbake til Hurtigruten. Dette fordi retten fant at Bodø havn over flere år har krevd inn for mye i kaileie fra Hurtigruten.

– Ikke redd

Cruickshank er ikke redd for at Bodø-dommen skal ha noe å si for Lenvik havn, som av over flere år har vært anklaget av Hurtigruten for å kreve inn for mye anløpsavgift.

– Bodø-dommen går på kaieiers innkrevning av kaivederlag. Her hos har vi en privat kai eid av Bernhard Lund, så for Lenvik havn sin del er ikke kaiavgift involvert i det hele tatt. Denne dommen får derfor ungen konsekvens for vår sak, sier Cruickshank.

– Forklarte feilen

Det er snart to år siden Hurtigruten startet en prosess mot en rekke norske havner, der iblant Lenvik havn. Dette fordi rederiet mente å ha betalt alt for mye i anløpsavgift gjennom flere år. Som en direkte følge av dette varslet Kystverket i desember i fjor at de ville igangsette et tilsyn overfor Lenvik kommune.

– Har du hørt noe om tilsynet?

– Jeg har skrevet til dem, og sendt over de opplysningene de ønsket. Samtidig fikk jeg se en rapport fra KPMG jeg ikke hadde sett fra før, og da jeg sjekket denne så jeg at det var gjort en grov feil i forhold til vår sak. Etter at jeg fikk forklart feilen, så har jeg ikke hørt noe mer, sier Cruickshank.

Havnesjefen har hele veien vært klar på at Lenvik havn har sitt på det tørre.

– Jeg regner med at Hurtigruten ser at de ikke lenger har en sak mot oss, at de har gått mot oss på bakgrunn av et feil grunnlag i denne rapporten, sier Cruickshank.

I en rapport utarbeidet av KPMG for Hurtigruten hevdes det at Lenvik Havn har krevd inn 2,1 millioner kroner for mye i anløpsavgift for årene 2011-2013.

– Jeg har aldri fryktet et sekund for vår del i denne saken, understreker havnesjefen.