FINNSNES: Tidlig mandag morgen varsles meteorologene ved yr.no om over to millimeter regn og lett bris fra vest.

Innimellom «slagene» kan sola imidlertid dukke opp, men det er først til kvelds mandag at regnet tar en pause.

Her meldes det om seks grader og delvis sol, samt lett bris fra vest.

Regn

Tirsdag morgen fortsetter regnværet pausen sin, men fram mot lunsjtider skal det ifølge meteorologene komme nærmere to millimeter regn flere steder i regionen.

Temperaturen denne dagen legger seg på rundt tre grader, men til kvelds stiger temperaturen til fire grader og yr.no lover delvis sol oppholdsvær.

Vått og grått

Ser man på onsdagsværet starter dagen pent med sol og én plussgrad. Utover dagen skal det ikke regne mye, men det er først til kvelds at meteorologene melder om to millimeter nedbør og frisk bris fra sør-sørvest.

Temperaturen legger seg på rundt fem grader.

Langtidsvarselet viser at det torsdag skal regne en god del.

Nærmere fem millimeter er vente og gradestokken viser denne dagen i gjennomsnitt fem grader.

Penvær i vente

Men så ser det ut til at godværet kommer tilbake til Midt-Troms. Førstkommende fredag, lørdag og søndag ser svært lovende ut med gode temperaturer og mye sol. Det er ikke en eneste regndråpe å se på værkartet for helga som kommer.

Tre dager oppsummert:

MANDAG: Et svakt lavtrykk i øst gir vestlig liten kuling utsatte steder, periodevis stiv kuling. Utover ettermiddagen minker vinden, først i vest. Mulighet for regnbyger i ytre strøk, ellers skyet oppholdsvær.

TIRSDAG: Bris omkring i nord og regnbyger, som snø over 400-700 meter.

ONSDAG: Økende vind fra sørvest. Fra om ettermiddagen opp i stiv kuling i utsatte plasser fra Salten og nordover. Regnbyger. På Helgeland for det meste skyet oppholdsvær.

Det varsles om regn denne uka. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix