FINNSNES: – Det er dette som er fremtiden, og et steg i riktig retning for Finnsnes i Fest, sier styreleder Beate Seljenes.

For ikke lenge gikk hun ut i Folkebladet og snakket varmt om å gjøre årets festival kontantfri. I stedet for kontanter skulle folk kunne gjøre opp for seg med kortautomater og gjennom betalingsappen mCASH. Nå er det klart at det i tillegg vil komme på plass en egen app for Finnses i Fest.

Denne appen leveres av tromsøfirmaet Mobicon AS.

– Vi leverer en totalløsning til Finnsnes i fest. Denne kan brukes til alt fra billettsalg, adgangskontroll og salg av produkter, opplyser Stigh Aarstein.

Skreddersys

Appen vil skreddersys for Finnsnes Forums.

– Appen er fleksibel, og kan også brukes til de andre arrangementene til Finnsnes Forum. Den vil for eksempel tas i bruk også til Vgardlista, opplyser Aarstein.

Appen, som heter Line Cheetah, fungerer i all hovedsak som andre betalingsapplikasjoner. Man kobler til et bankkort, og ved hjelp av en såkalt QR-kode kan man handle alt man ønsker fra en meny.

– Den store fordelen med en slik ordning er at man slipper å sitte dagen derpå med en masse ubrukte bonger, understreker Aarstein.

Fra Mobicon AS og fra Finnsnes Forum vil det bli lagt vekt på å informasjon og opplæring rundt appen fremover. De som fremdeles ikke føles seg komfortable med å forholde seg til en app-løsning, trenger imidlertid ikke fortvile.

– Vi stiller også med en kasseløsning for de som ønsker en tradisjonell betalingsløsning med bankkort, opplyser Aarstein.

Det vil også være mulig å bruke mCASH på en salgskasse.

– mCASH er også en god løsning. Grunnen til at vi har gått for en egen app i tillegg er at vi trengte en billettløsning i tillegg, sier Beate Seljenes.

Bedre oversikt

Ikke bare er håpet at en kontantfri Finnsnes i Fest skal bidra til mindre køståing, men gjennom innføring av appen vil Finnsnes Forum ha langt bedre oversikt og statistikk over alt av salg.

– For her registreres alt, noe som gjør det lett å gå inn og se om det er behov for å gjøre endringer.

– Dere er ikke redd for at folk blir litt avskrekket av denne appen?

– Da jeg var ute i avisa tidligere og snakket om en kontantfri festival, regnet jeg med å få noen negative tilbakemeldinger. Jeg har imidlertid fått kun positive tilbakemeldinger. Dette er noe folk flest er fortrolig med å bruke, så det går nok fint, sier Seljenes.