FINNSNES: Ifølge dommen, som Nordlys har sitert, opplevde familiefaren situasjonen som en voldtekt på sin familie.

Det var i halv sju-tiden en lørdag morgen i fjor høst at en fremmed mann tok seg inn i en privatbolig på Finnsnes. Allerede i yttergangen begynte mannen å kle av seg klærne.

Da huseieren kom for å se hvem det var, sto den fremmede mannen i bar overkropp og holdt på å kle av seg resten av klærne, skriver avisa.

Truet

Ifølge dommen påpekte huseieren at mannen hadde gått feil, men han prøve likevel å komme seg videre inn i boligen.

Det var først da eieren av huset forsøkte å sperre veien at det smalt.

Mannen, som var beruset, gikk løs på huseieren og slo ham flere ganger i ansiktet. Flere spark ble også rettet mot huseierens skritt, skriver avisa.

Da han forsøkte å reise seg, ble han slått ned igjen. Hans kone forsøkte å stanse den ubudne gjesten, mens datteren ringte politiet.

Mannen truet ifølge dommen med å drepe alle om hun ikke la på røret.

Sliter med utrygghet

Etter at mannen omsider forlot privatboligen, fraktet datteren faren til legevakta.

Etter hendelsen har familien slitt med utrygghet, ifølge dommen. De forklarte i retten at de fryktet at den fremmede mannen ville drepe faren i huset under episoden.

Domfelte er en mann i 20-årene. Han forklarte at han ikke husket hendelsen, skriver avisa.

Fengsel

Ifølge dommen hadde mannen vært på fest den aktuelle natta. Han var ruset og hadde også havnet i slagsmål på en etterpåfest.

Den unge mannen er tidligere dømt for vold flere ganger i forbindelse med rus og alkohol. Nå er han dømt til ett års fengsel, samt til å betale 54.000 kroner i oppreisning og erstatning til huseier.