FOSSMOTUNET: Målselv historielag arbeider for å få på plass en statue av Aase Nordmo Løvberg på Fossmotunet. Statuen, som er tenkt støpt i bronse, er estimert til å koste en million kroner.

I den anledning søkte historielaget nylig om en støtte på 100.000 kroner fra Troms fylkeskommune. Det er imidlertid penger laget må se langt etter.

"Troms fylkeskommune har ikke tilskuddsordninger eller midler til disposisjon for å imøtese søkte tiltak. Vi anbefaler Målselv historielag å undersøke statlige tilskuddsordninger", heter det i et avslagsbrev fra fylkeskommunen.

Det vises spesifikt til at en søknad innen Koro (kunst i det offentlige rom) kan være en mulighet i forhold til statuen av Løvberg.

Utnevnt til ridder

Aase Nordmo Løvberg ble født 10. juni 1923 på Nordmo i Målselv. Hun var engasjert, og opptrådte ved flere av verdens fremste operascener, som Metropolitan Opera i New York, Covent Garden i London og Wiens Statsopera. Fra 1952 til 1970 var hun ved operaen i Stockholm. Løvberg ble utnevnt til ridder av 1. klasse og også kommandør av St.Olavs Orden.

Kommunen er med

Kunstner Merete Sejersted Bødtker har tatt på seg å lage skulpturen. Det var Løvbergs datter som selv foreslo kunstneren.

I finansieringaplanen for statuen er Sparebank 1 Nord-Norge pekt på som en viktig bidragsyter med 400.000 kroner. Gjennom inntekter fra diverse musikkarrangementer er det tenkt å hentes inn 200.000 kroner. Støtte fra sentrale organisasjoner og historielaget sjøl er satt til 300.000 kroner. Fra kommunens side er andelen satt til 100.000 kroner.