FINNSNES: Det får foreldre til å bli «vettskremte».

En bekymret mor har nemlig oppfordret sine følgere og venner til å dele statusen, slik at flest mulig blir observante på bilen og hendelsen.

Meldinga lyder slik:

- Datteren min og hennes venninne ble stoppet av det de beskriver som en gul varebil, med vindu framme og skyvedør på ene sida. I bilen var det to menn som spurte om de ville ha godteri, skriver hun på Facebook og fortsetter:

- Bilen kjørte videre når jentene sprang av gårde. Dette skjedde nedenfor Mellomlia på Finnsnes i perioden mellom 14.30 og 14.45.

Ifølge statusen er politiet varslet.

Ikke registrert

Operasjonsleder ved Tromsø lensmannskontor Roy Tore Meyer forteller at de ikke har registrert hendelsen.

- På den tida var patruljen opptatt med en trafikkulykke på Rossvoll, sier han og henviser til Lenvik lensmannskontor.

- Pass på barna

Statusen til den bekymrede moren har nærmest gått viralt. Nærmere 300 delinger har blitt gjort siden i går ettermiddag - og spekulasjonene om hvem de to mennene i den gule varebilen kan være, er mange.

En annen mor skriver følgende i kommentarfeltet:

- Pass på barna og vær forsiktige. Vær oppmerksom på at dette kan være russ. De siste årene har jeg vært borti flere ganger at russ har gjort dette, mer eller mindre bevisst på at det skaper stor ståhei og vettskremte foreldre.

En tredje person skriver at hun har skrevet ned registreringsnummeret til den aktuelle, gule varebilen.

Bekrefter

Politibetjent ved Finnsnes politidistrikt, Harald Larsen, bekrefter at de har fått inn melding om hendelsen.

- Saken skal følges opp i løpet av dagen, men utover det ønsker jeg ikke så si noe mer, forteller han.

- Er det grunn til å mistenke noe skummelt?

- Det kan være det, men det kan også bare være noen om ønsket å være hyggelige. Vi skal ikke spekulere i noe utover hendelsen, så vi får komme tilbake til det etterhvert når vi har fått undersøkt, svarer han.

- Gjelder ikke oss

Folkebladet har vært i kontakt med en fører av en gul varebil som befant seg i det aktuelle området i det aktuelle tidsrommet. Hans forklaring er slik:

- Det eneste er at vi stanset ved et veikryss hvor det gikk to jenter forbi. Vi veivet ned vinduet og spurte pent om de ville ha russekort. Jentene sa nei og vi kjørte videre, sier sjåføren og fortsetter:

- Vi spurte ikke om de ville ha godteri - og ikke sprang de heller. Så denne saken kan ikke gjelde oss.