SETERMOEN: Onsdag arrangerer Ungdomsrådet i Bardu sammen med Bardu kommune et informasjonsmøte for ungdom om kommunereformen.

– Kommunestyret har vedtatt at 16- og 17-åringer skal få være med å stemme på folkeavstemminga som skal være 30. mai. Og det er jo fordi de mener at hele bygda skal få være med å si sin mening om hvordan framtida skal være for Bardu, påpeker lederen i ungdomsrådet, Stine Bjørkli, til Folkebladet.

– Viktig

Lederen er spesielt glad for at det arrangeres et møte med fokus på ungdommen.

– Intensjonen er at ungdommen skal få diskutere seg i mellom. Det er alle ungdommene i Bardu som skal være med å bestemme framtida til kommunen, ikke bare ungdomsrådet.

Hun er klar på at at et slikt møte er veldig viktig.

– Det er viktig at vi vet noe før vi stemmer. Dette er et veldig omfattende prosjekt, og det er veldig mye å sette seg inn i. Det er vi som skal bo her i framtida. Derfor er det viktig at vi får være med på denne avgjørelsen, og får være med på å påvirke.

I Bardu er det fire alternativer som utredes:

– Bardu som egen kommune.

– Bardu og Målselv.

– Bardu, Dyrøy, Sørreisa og Målselv.

– Bardu, Salangen og Dyrøy.

Oppfordring

– Rådmannen kommer til møtet. Hun skal gå gjennom de fire alternativene, og kan svare på det meste, påpeker Bjørkli.

Hun har selv ikke tatt noe standpunkt i debatten.

– Jeg vet ikke nok om det, og det er det ingen av oss i ungdomsrådet som gjør. Det er et viktig møte som er avgjørende, og jeg vil derfor oppfordre alle til å møte opp, sier Bjørkli til Folkebladet.

Hun tror de har klart å opplyse godt nok om møtet som altså finner sted i kommunestyresalen.

– Vi har opprettet et arrangement på Facebook. I tillegg så er det sendt ut mail fra kommunen, så vi har prøvd å informere så godt vi kan, avslutter lederen av ungdomsrådet.