Han, som opplevde til dels grov sjikane da saken verserte som verst i fjor sommer, er nå frikjent for samtlige tiltaleposter.

Lettet og lykkelig

Mannens forsvarer, advokat Mads Wallerheim, er svært fornøyd på sin klients vegne.

- Imidlertid var det mest gledelig å se hvor lettet og lykkelig han ble når dommen var falt. Denne saken har vært en enorm påkjenning for han over lengre tid, spesielt siden han utførte handlingen i sin beste mening av hensyn til fuglene, sier Wallerheim til Folkebladet.

Han erkjenner at videoen av handlingen ser brutal ut.

- Men når man kjenner alle sider av saken, så stiller den seg i et annet lys, understreker Wallerheim.

Langt over grensen

Mannen som nå er frikjent opplevde hets, kommentarer og trusler etter hendelsen med terneungene i fjor sommer. Enkelte gikk så langt som å sammenligne mannen med Anders Behring Breivik. Wallerheim er klar på at slike kommentarer er langt over grensa.

- Den behandlingen han har blitt utsatt for gjennom, blant annet, sosiale medier, er skremmende. Det har vært ytret en del sterke meninger om denne saken, og noen uttalelser har vært langt over tålegrensen for hva som er akseptabelt. Uenighet og diskusjoner er greit, men knallharde og usaklige personangrep bør man holde seg for god for, konstaterer Wallerheim.

Mannen drepte de skadde terneungene på Shelltaket i fjor sommer.
Mannens forsvarer, advokat Mads Wallerheim, er svært fornøyd med Senja tingretts avgjørelse. Foto: Maria Holm Simonsen