SJØVEGAN: Salangengutten går nå på Trøndertun Folkehøgskole utenfor Trondheim. Kristoffer som lager og fremfører Indie Pop/Rock har fått et tilbud fra LIPA om å studere i Liverpool. Og det er det slett ikke mange som får.

– Utrolig stolt

– Det er utrolig stort for meg. LIPA kom i januar til to skoler i Norge, Trøndertun og en skole til for å ha audition. Jeg fremførte to sanger jeg har lagd selv i lag med en felles musikant her. Jeg ble også intervjuet om hva jeg følte om musikken og fremtiden min. Så fikk jeg et brev for en måneds tid siden at jeg har kommet inn, forteller han.

– Hva tenkte du når du så det svaret?

– Nei, det første jeg kjente var at jeg ble utrolig stolt. Dette er jo en fin bekreftelse på at det jeg driver med fungerer, at andre synes det er bra, svarer han.

Har utsatt skolen

– Det er dyrt å gå på LIPA. Det koster 180.000 kroner i året. Men jeg har fått utsettelse slik at jeg kan begynne neste år. Da får jeg litt bedre tid på å finne ut hvordan det kan finansieres. Jeg tenker først å bo ett år i Trondheim og fortsette å produsere musikk. Jeg tror selvfølgelig at det blir helt utrolig å bo i Liverpool. Jeg har aldri vært i England. Men jeg ser ikke bort fra at det blir en tur dit før jeg begynner på skolen, sier han.

– Jeg har også fått tilbud fra andre skoler i England, men LIPA er det store for meg, fortsetter han.

Som Jonas Alaska

– Kjenner du andre som har gått på LIPA?

– Det har jo gått flere norske store musikere der som for eksempel Jonas Alaska. Alaska gikk også på Trøndertun. Men jeg kjenner ingen fra Nord-Norge som har gått der, sier han.

– For meg er det viktig å fremføre det jeg skriver selv. De seneste årene har det også vært slik. Jeg bruker for det meste vokal, kassegitar og piano. Og jeg har fått med meg en utrolig dyktig pianist som jeg bor i sammen med her på skolen. Vi produserer masse musikk i lag, sier han.

Store musikere

– Trøndertun blir sett på som den beste musikkfolkehøgskolen i Norge. Det er flere linjer her som rockelinje og jazzlinje, men jeg går på vokallinja. Det er utrolig mange dyktige lærere med erfaring både fra musikkmiljøet Norge og i utlandet. Og vi får input fra store musikere som kommer hit og har seminarer. Jeg trives utrolig godt her. Det har vært et fantastisk år. Nå er det dessverre over snart, sier han.

– Du har som mål å leve av musikk?

– Ja, helt klart. Det er det ingen tvil om. Jeg kjenner på hele kroppen at det er dette jeg har lyst til å drive med. Jeg vil statse på egen karriere, enten solo eller duo og kanskje få flere musikere med etter hvert, sier Kristoffer.