OLSBORG: Nordgård Holmebukt går fra lærerjobben på Bardufoss ungdomsskole til å lede hestesenter Olsborg.

– Kjempespennende

– Det blir veldig spennende å være med å utvikle hestesenteret videre. Jeg har jo vært med siden senteret åpnet, så jeg kjenner jo miljøet godt, sier hun til Folkebladet.

Hun forteller at hun hadde hest selv fra midten av 80-tallet fram til 2009.

– Nå her jeg vært uten hest i syv år. Det krever både mye tid og penger å ha hest. Men å komme tilbake til miljøet på denne måten passer meg veldig bra, det blir kjempespennende, sier hun

Skal investeres

– Vi gleder oss veldig til dette, sier styreleder og fungerende daglig leder Thorbjørn Nymo.

Senteret melder om stor interesse for stillingen og at det var tett i toppen.

– Men Linda trakk det lengste strået, sier Nymo.

– Med denne ansettelsen ser vi nå fremover og vi starter nå også et omfattende rehabiliteringsprogram ved senteret. I første omgang blir det investert kr 500.000 kroner i nytt ventilasjonsanlegg, samtlige armaturer i hele anlegget skal skiftes ut og vi skal rydde/vaske ned hele anlegget innvendig. Vi skal også og rydde tomta utvendig, forteller han.

Satser kommersielt

– Nord Norsk Hestesenter AS vil med dette se inn i fremtiden og har ambisjoner om å bli et nasjonalt senter for hest og hestefag – der spesielt Nordlandshest/Lyngshest skal være i førersetet. Vi skal rendyrke vårt offentlige mandat, og vi skal satse på en utvidet kommersiell drift for å sikre senterets fremtid sier Nymo.

Nymo trekker fram at de skal satse på kommersiell rideskole, kommersielle kurs innen hestefaget, kompetansehevende kurs i etter og videre utdanning innen hest og hestefag

samt annen tilhørende virksomhet.

Satser på lærlinger

– Vi har også ambisjoner på litt sikt om å utvide anlegget for å satse mye mer på utdanning av lærlinger i hestefaget. Vi vil øke samarbeidet med Senja videregående skole for å få tilbake 2. året på hest slik at vi kan få tilgang til enda flere motiverte lærlinger, sier Nymo.

– Her ser vi på mulige nye stallplasser for å dekke opp en stadig økende interesse for oppstalling, og bruk av anlegget. Vi ser også på etablering av en ny ridebane ute på vår tomt, og vi ser på økonomi i bygge en helt ny topp moderne ridehall med tilgang til kafé/kjøkken og undervisningslokaler, etter modell fra Norsk Hestesenter på Starum. Vi tror at å øke fokuset på hest vil også bety økt fokus på vår rase, sier styrelederen.

Utvikle rasen

– Vi har et kjempestort ansvar for å bidra sammen med Norsk Hestesenter på Starum, landslaget for Nordlandshest/lyngshest, lokale oppdrettere og ikke minst lokale eiere av rasen vår ute i landet i å bevare og utvikle rasen vår. Jeg har besøkt vårt miljø flere steder i landet og ser at det er et stort engasjement for hest generelt og rasen vår spesielt. Med Linda Nordgård Holmebukt på laget er vi sikre på at vi skal få organisert oss på en adekvat måte slik at vi på noe sikt kan løfte vårt anlegg og hesterase høyt opp på agendaen i Norge, avslutter han.