FINNSNES: I helga hadde Troms fylkeslag av Norges Blindeforbund sitt årsmøte på Finnsnes hotell og det falt sammen med at Gammelhorken veterankjøretøyklubb starter opp sin virksomhet etter vinterdvalen.

Og det fant idérike mennesker at det kunne det gjøres noe med.

- Vi fikk en forespørsel fra Liv Th. Larsen i Blindeforbundet om vi kunne tenke oss å stille opp og ta deltakerne på årsmøtet deres med på en liten biltur og en slik forespørsel er det lett å svare ja på. En liten telefonrunde til medlemmene har resultert at i dag står her 12 veterankjøretøyer klar til å dra på tur, forteller Stig Allan Simonsen fra veterankjøretøyklubben.

– Morsomt

- Gammelhorken veterankjøretøyklubb pleier å starte sesongen siste helga i april og da det falt sammen med at Troms fylkeslag av Norges Blindeforbund hadde sitt årsmøte på Finnsnes hotell, gav det en gyllen anledning til å gjøre noe morsomt sammen. Veteranbileierne stiller opp og tar med seg deltakerne på årsmøtet på en kjøretur utenom det vanlige. Deltakerne på årsmøtet som er blinde og svaksynte, får en hyggelig avveksling fra møterommet, forteller en engasjert Liv Th. Larsen i Midt-Troms kontaktklubb av Norges blindeforbund Troms.

– Minner

- Men de blinde kan vel ikke se noe på en slik kjøretur?

- De fleste deltakerne er godt voksne mennesker og de har kanskje sjøl hatt ei folkevogn eller en onkel som kjørte Mercedes drosje. Det å komme i en slik bil igjen, kan frambringe mange minner fra barndom og ungdomstid, legger hun til.

Hun er klar på at mangelen av syn ikke legger noen demper på opplevelsen.

– For flere av passasjerene er det ikke utsikten under kjøreturen som er det viktigste, nei opplevelsen blir derimot å kjenne lukten av gamle biler, bensinlukten, de myke litt nedslitte stoffsetene og de små vinduene. Utseende kan oppleves ved å kjenne på bilene, de gamle bilene har utrolig vakre former med særpreg. Men sjåførene får nok en liten utfordring ved at de må synstolke kjøreturen, så det kan nok bli en ny erfaring for dem, legger hun til.

Klare: Solveig Dagrunn Johansen, Liv Th. Larsen og Unn Tone Forfang Jenssen er klare til å dra på tur.
Mercedes: Helle-Viv Magnerud inntar forsetet i en blankpussa Mercedes.