HUSØY: – Bygg tunnel til Husøy! Det er Torbjørn Simonsens klare melding til de som sitter i styre og stell. Han vil ha en tunnel fra Huselvdalen og gjennom fjellet til Husøy, under de tunnelene som er der i dag. Kanskje kan politikerne være såpass framoversynt at de bygger tunnel helt fra Olderhamna på Finnsnes og helt tul Husøy?

FINNSNES: Finnsnes Forum arrangerer dugnad lørdag, og til Folkebladet sier styreleder Beate Seljenes at hun vil ha nettopp DEG til å stille på dugnad. Til helt på siden sier Seljenes at det dyskandari skal bli månelyst om ikke nettopp du stiller opp med både rive og rake.

FINNSNES: Denne helga skal det være et stort hundestevne på Finnsnes, og det er påmeldt over 100 firbeinte. Så om du hører knurring og bjeffing denne helga er det kanskje ikke kjerringa som maser denne gang.

SØRREISA: Folkebladet melder at Sørreisa kommune i år skal ta i bruk visuelle skremsler for å få bukt med alle de plagsomme måsene i sentrum. Til Helt på siden-redaksjonen har det kommet tips om at hvis ikke dette lykkes, skal det visstnok settes ut Havørn i Sørreisa sentrum neste vår. - Skal vi plages med fugl i sentrum, så kan det jo i alle fall være en fugl som er en fryd for øyet, sier en kilde nær beslutningstakerne i kommunen til Helt på siden-redaksjonen.

FINNSNES: Leder for Utvalg for miljø og forvaltning, Kjetil Johnsen (Ap), melder i Folkebladet at det skal gjøres mye veiarbeid i Lenvik i sommer. – Det at vi får gjort alt dette innenfor den vedtatte budsjettramma er faktisk en skikkelig gladsak, sier Johnsen til Folkebladet. Det er ikke hver dag politikerne i kommunen kommer med gladsaker.

FINNSNES: Folkebladet melder at en Sørreisaværing ikke klarte å holde seg, og bare måtte late vannet i Finsnes sentrum en natt i april. Nå har han fått 3.000 kroner i bot, eller en skikkelig smekk på pungen som det også kalles. Siden mannen latet vannet, spørs det vel om han også skulle bedt om forlatelse...?

FINNSNES: Folkebladet kunne på sin førsteside fredag fortelle om Bjarne Andreassen som hadde funnet en tom likkiste i fjæra i Tranøy. Helt på siden-redaksjonen er imponert over gravejournalistikken som er utført for å grave opp saken, vi har aldri opplevd noe liknende. Vi håper det ikke er gjort noen graverende feil.

SKALAND: Det er ikke alltid at Berg kommune befinner seg på toppen av listene. Men torsdag kunne Folkebladet presentere en liste som Berg toppet, nemlig oppussingsstatistikken i Troms så langt i år. Berg utkonkurrerer dermed blant annet Tromsø, som ligger på andreplass. Det er ikke hver dag distriktene slår ”storebror” ned i støvlene.

Varmrett... Foto: Trond Sandnes (tegning)