SJØVEGAN: Tidligere har anlegget holdt åpent kun i sommersesongen. Årsaken til endringene er at det kommer mange arbeidere for å sette opp det nye settefiskanlegget til Salangsfisk AS på Salangsverket. Og de trenger både mat og husrom i en periode på inntil to år.

En god start

Og det gir ikke annet enn en ”flying start” på rorbusatsningen på Garsnes. Tre nye rorbuer står nå klare i fjæra. Det betyr at Garsnes har totalt fem rorbuer. Bare siden i fjor er det investert omkring 10 millioner kroner på Garsnes.

– Det er fantastisk. Det betyr at vi får god start med de nye rorbuene. Og at vi får så godt belegg i starten betyr også at det blir tid til å jobbe oss inn på markedet, sier daglig leder Andreas Utstøl til Folkebladet.

Men dette betyr at også Salangsværingene får et utvidet tilbud. Restauranten skal holdes åpen for alle.

Flere ansatte

– Vi kommer til å holde restauranten oppe både i ukedager og i helgene. I uka blir det litt enklere meny enn i helgene, det blir hverdagskost på menyen. Det blir dagens middag hver dag, sier han.

Garsnes har gjort en avtale med Salangsfisk AS om opplegget.

– I tillegg til ansatte fra den største leverandøren kommer vi til å ta imot arbeidere også fra mindre leverandører i perioder, sier Utstøl.

– Hvor mange arbeidere får du boende her?

– Det vil nok variere litt. Men vi kan ha opp til 18 samtidig, sier han.

– Hvor mange ansatte må du ha?

– Vi må antakelig ha fire heltidsansatte her i denne perioden, og litt flere deltidsansatte i sommersesongen, svarer Utstøl.

Trygt for båter

Lørdag åpner Utstøl anlegget for sommeren. Det er igangsatt mye arbeid på Garsnes siden i fjor høst. Blant annet er det fylt ut en 220 meter lang molo som skjermer brygga og båthavna.

– Når vi blir ferdig med moloen og marinaen får vi ei kjempefin havn her. Da kan folk komme sjøveien og legge til på en trygg måte. Det har tidligere vært ei utfordring, sier Utstøl.

– Vi har også holdt på med et friområdet i fjæra her som blir ferdig. Det har vært litt lite tilgjengelig, men nå har vi ordner vi opp på området og lager til bålplasser. Når vi er ferdig kommer en ned med rullestol om en vil, sier Utstøl.